Arduino Türkiye Yeni Yazı Arduino UNO & 16×2 LCD (PCM1602B)

Uzun zamandır arduino ile ilgilenemiyor, buraya yeni yazı ekleyemiyordum. Arduino Türkiye grubu kurulduğundan bundan sonraki yazacağım Arduino yazılarını oraya ekleyeceğim. böylece Arduino ile ilgili Türkçe kaynaklar tek bir yerde tutulmuş olacak ve grup içerisinden yazılmış bir yazıyı tekrar yazmak için zaman kaybetmemiş olacağım.

Bu blog’u ise Arduino ile tanışmama sebep olmuş olan araştırmalar için geliştirdiğim konulardaki yazıları yayınlamak için kullanacağım. uzun zamandır işlerim yoğun olduğundan bir çok yazıyı yazamamıştım, bundan sonra yazı yazmak ve yeni projelerle uğraşmak için vaktim olacağından yakında bir çok konu ile ilgili yazıyı hem buraya hem de Arduino Türkiye‘ye yazacağım.

Son yazmış olduğum Arduino UNO ile 16×2 LCD (PCM1602B) kullanımı ile ilgili yazıyı Arduino Türkiye sayfasında bulabilirsiniz. yazının önemli özelliği standart LCD kütüphanesinin Türkiye piyasasında bulunan 16×2 LCD (PCM1602B) modeli için bir kaç değişikliğe ihtiyaç duyması. bunun dışında Arduino ile LCD kullanımı gayet basit bir olay.

Yorum bırakın